zemez894
Viac o certifikovaných kapsulách Cholesterol sa dozviete nižšie:
1. Napomáhajú normálnej hladine cholesterolu v krvi. - Červená fermentovaná ryža s účinnou látkou monakolin K prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi.
2. Podporujú, čistia a upravujú činnosť pečene. - Reishi patrí medzi tradičné liečivé huby východnej medicíny a podporuje najmä meridián pečene.
3. Napomáhajú prečisteniu ciev od nánosov cholesterolu a posilneniu cievnej steny. - Obsiahnuté reishi taktiež podporuje obehovú sústavu a cievny systém.
Prečo mám vysoký cholesterol?
Cholesterol súvisí so stresom
Cholesterol tvorí dôležitý stavebný kameň pre syntézu pohlavných hormónov a nadobličiek . Jeho produkcia tiež súvisí s činnosťou štítnej žľazy. Striktné znižovanie hladiny cholesterolu môže u žien viesť k neplodnosti.
Vysoká tvorba hormónov v nadobličkách súvisí so stresom. Pokiaľ trpíte veľkým alebo dlhodobým, chronickým stresom, tak zákonite máte zvýšenú hladinu cholesterolu. Je to prirodzená reakcia organizmu. Na tvorbu vyšších stresových hormónov proste potrebujete viac cholesterolu. Čím telo vyprodukuje viac hormónov, tým musí zákonite vyprodukovať viac cholesterolu. Je zaujímavé, že ľudia, ktorí sa liečia antidepresívami, majú veľmi často vysokú hladinu cholesterolu, pretože sú štíhli a užívajú lieky na jej zníženie.
Dlhodobý chronický stres , má zásadný vplyv na fungovanie štítnej žľazy. Jej dysfunkciou je niekedy aj autoimunitný zápal, ktorý môže vyvolávať vyššiu hladinu cholesterolu v krvi.
Cholesterol a cukor
Cholesterol súvisí s tvorbou žlče a je nevyhnutný pre syntézu vitamínu D. Vonkajším zdrojom cholesterolu je potrava, na ktorú pripadá 20–40 % celkového cholesterolu. Najviac je obsiahnutý v živočíšnych tukoch, údeninách, vnútornostiach, vaječnom žĺtku a tučných mliečnych výrobkoch.
Vnútorný zdroj cholesterolu predstavuje z 60–80 % produkcie vlastného, endogénneho cholesterolu, ktorý prebieha najmä prostredníctvom pečene, ďalej čriev a nadobličiek. Eliminácia cholesterolu z organizmu prebieha predovšetkým pomocou pečene. Tu ju možno využiť k syntéze žlčových kyselín alebo priamo vylúčiť do žlče.
Čím viac cholesterolu zjete, tým menej ho telo vyrobí. Kvalitných tukov, ktoré obsahujú mäso, maslo, vajcia či mliečne výrobky, sa teda nie je treba v rozumnom množstve báť. Čoho sa, ale v tejto súvislosti obávať musíte, sú jednoduché cukry, ktoré spôsobujú prudký vzostup inzulínu. Hormón inzulín zvýši činnosť enzýmov, ktoré pomáhajú pečeni vyrábať cholesterol, a pohroma je na svete.
Najväčším nebezpečím sú priemyslovo vyrábané výrobky s vysokým obsahom cukru, tort, sladkých koláčov, sušienok a vysokým rizikom je aj alkohol. Kombinácia týchto dvoch zložiek v potrave zvyšuje hladinu cholesterolu. Vyvarujte sa tortám, sladkým koláčom, sušienkam, prisladzovaných jogurtov či priemyslovo vyrábaných müsli a tiež sladkých nápojov. Aj nadmerný príjem veľmi sladkého ovocia v kombinácii s ďalšími sladkosťami je rizikový.
Podľa posledných zahraničných výskumov sa významne podieľa na vysokej hladine cholesterolu v krvi tiež dlhodobé užívanie rôznych druhov liekov vrátane antikoncepcie.
Vhodné na choroby | |
---|---|
Vysoký cholesterol:Napomáha normálnej hladine cholesterolu |